Mums ir laimējies dzīvot vietā, kas bagātīgi apveltīta ar ražu.
Sicīlija ir ārkārtīgi dāsna zeme, kas bagātīgi apveltīta ar auglīgām augsnēm, ūdeni un saules stariem. Mūsu augsnes atšķiras atkarībā no klimata un to ģeoloģiskās struktūras. Šādi dabas apstākļi un to dažādība nodrošina bagātu lauksaimniecības produktu klāstu. Pateicoties citu kultūru ietekmei, Sicīlijas kulinārajam mantojumam nav līdzinieku. Līdzenumi, pauguri, kalni un Sicīlijas jūra apvienoti ar Vidusjūras klimatam raksturīgajiem gada laikiem sniedz augļu un dārzeņu ražas (arī olīveļļu, vīnu, sieru un gaļu) cauru gadu. Mūsu tradicionālā pārtikas industrija no šiem produktiem ražo gan saldus, gan sāļus izstrādājumus, konservētas gaļas izstrādājumus, sālītus zivju izstrādājumus olīveļļā, saldumus, pastu un daudzus citus. Bioloģiskā daudzveidība un tās dāsnums ir mūsu lielākā bagātība, mēs to ļoti cienām and vēlamies tajā ar jums šodien dalīties.